MY FAMILY....MY LOVE....MY HERO....

Saturday, 18 February 2012

Family Day 2012 in Memory (4 - 6 Februari)....Day 2

Salam semua....

Hari ni baru berkesempatan nak mengupdate blog. "Kebusyan" ku dengan kerja-kerja pentadbiran di Sekolah ditambah pula dengan buku yang berlambak-lambak untuk ditanda menyebabkan aku tak ada masa langsung untuk berbicara di blog ni. Ha......sekarang ni baru ada free time.


AHAD - 5 Februari (Hari Ke 2)

Pagi-pagi lagi aku dah bangun untuk keluar mencari makanan untuk breakfast pagi ni. Aku, Cik Nah, Kak Ida dan Omar keluar mencari apa-apa yang patut untuk minum pagi ni. Aku dah plan malam tadi apa menu yang nak dihidangkan....So we all belilah Nasi Lemak bungkus, Roti canai, Lempeng Kelapa + Sambal tumis. Kat rumah Mai, Didie, kak Tipah siapkan apa yang patut.Sandwichpun ada juga. Meriah juga menu makanan untuk breakfast pagi ni...

Selesai makan apa lagi our next aktiviti untuk pagi ni ialah Sukaneka. Wan & Mus selaku AJK sukan pagi-pagi lagi dah pergi membooking tempat. Awalnya kami bercadang nak buat sukan ni di tepian Pantai..bila tengok tempat cam tak sesuai jer...So we all decide buat kat Padang Ancasa jer...Tempatnya lapang, ada pokok-pokok untuk kami duduk-duduk. Lagipun Ayah dan Mak taklah berjalan jauh. Kebetulan pula pada hari tu ada team lain juga yang turut mengadakan Family Day...company mana aku dah tak ingat.....Meriah jugalah kat padang tu...Wan dah kepung kawasan kitorang dengan tali keselamatan. Kira kawasan kamilah tu..
 Nilah kawasan kepungan kami kat tepi padang...bawah pokok & dekat ngan
 swimming pool
Anak-anak semua dah excited nak bersukan.....setiap family ada tema warna masing-masing so semua ahli dalam keluarga tu mesti pakai warna yang sama. Ajk sukan sibuk buat persiapan acara-acara yang hendak dipertandingkan. Akupun excited juga, seronok pula ambil bahagian sebab dah lama tak join sukan cam gini...
Kumpulan-kumpulan yang mengambil bahagian Atas kiri...Kumpulan The Blues Haru Biru., Family aku The Balck Hawk, dari bawah kiri...Kumpulan The Orangies dan Kumpulan The Red Giant






Dari kiri..Kumpulan The Green Hornet, Kumpulan Yellow Hat dan yang hujung sekali The Snow White...Semangat berpasukan. cayok..cayaok..cayok...



      Antara AJK yang yang bertugas .....Orang kuat selaku Chif yang baju kuning tu...congrats, good Job



Acara sukaneka pada hari tu meriah sungguh...especially budak-budak ,bersungguh2 nak menang. Sebenarnya hadiah diorang sama jer...he..he..he..Team anak-anak dibahagikan kepada dua kumpulan kumpulan 1 "The Boboboiii" manakala kumpulan 2 "Upin & Ipin".

Kumpulan Boboboii - Haiqal,Farhan,Athirah, Faymie & Asyraf
 Kumpulan Upin & Ipin - Aliff, Harris, Iqbal, Tinie,Ariff, dan Raiqal
Bila acara bermula jer....terkekek-kekek kami ketawa tengok gelagat para peserta...Ayah dan mak turut senyum-senyum bila tengok aksi cucu-cucu, anak dan menantu. Antara acara yang dipertandingkan Bawa bola ping pong dengan sudu, kepit belon, bola keretapi (acara kanak-kanak) Lari membawa guli dengan chop stick,tiup belon, (acara lelaki) Muzik Chair, Isi air dalam botol (Wanita) Baling belon air,Kembar Siam (berpasangan) dan Mencari ahli keluarga yang hilang (Family)

Aksi-aksi menarik semasa sukaneka berlangsung

Semasa acara sukaneka ni yang paling kelakar adalah acara muzik chair dan acara tarik tali...punyalah excited nak menang dalam acara ni, sampai jatuh-jatuh dan yang paling kelakarnya kerusi pecah sampai 3 kerusi...itulah penangan kalau ibu-ibu yang ambil bahagian...Yang jadi juara Mai dari kumpulan The Orangies, Kak Tipah dari Kumpulan Green Hornet di tempat ke 2 manakala Cik Nah dari kumpulan The Blues Haru Biru di tempat ke 3. Happening sungguh. Aku menang juga...menang gaya jer..he..he..he..
 Kerusi pecah.....angkara Cik Nah & Mai.....
selesai ajer acara terakhir....tarik tali yang akhirnya dimenangi oleh kumpulan ibu dan bapa kerana kumpulan anak2 salah pasang strategi...padan muka kalah...., aku terus keluar mencari makanan untuk makan tengahari ni...yang lain-lain layan anak-anak di kolam renang. Hari tu kitorang lunch lewat sikit sebab masa nak balik dari pergi beli lauk, jalan ke Teluk Kemang jam gilerr...

Masa kat Pekan PD jumpa pula dengan Family Pak Cik Dobok. Kitorang terus kejar kereta dia dan ajak mereka semua ke Ancasa jumpa ngan mak dan Ayah. Kebetulan Pula dalam masa yang sama, Kak Lang dan Abang Langpun singgah juga....apa lagi meriahlah hari tu dengan tetamu yang tak disangka-sangka....

Seronok lunch hari ni, makan rebut-rebut...yang penting semua happy dengan makanan yang terhidang. Ayam panggang, gulai kemumu, kari kepala ikan, ulam-ulam sambal belacan dan telur dadar....

Dah penat bersukan...apa lagi makan time. Seronok makan ramai-ramai sambil rebut-rebut..Tq juga buat Pak Cik Dobok & family, Abang Lang dan Kak Lang yang sudi Join kitorang pada hari ni...
Habis makan, di sebelah petangnya acara bebas...apa lagi kitorang yang pompuan2 pakat mandi laut. Masa ni orang punyalah ramai, dah macam pesta pantai aku tengok. Pas mandi laut kami bergerak pi mandi kolam pula. Lebih kurang pukul 6.30 pm aku naik ke apartment nak get ready masak nasi goreng untuk juadah malam ni. Ajk BBQ dah get ready nak hidupkan bara...masa petang ni ada sedikit kekecohan berlaku pasal tempat yang kami dah booking...tapi akhirnya settle.
Selepas solat Maghrib....kami semua turun ke kawasan BBQ yang kami dah booking. Malam ni ramai juga orang yang sewa tapak perkhemahan kat kawasan ni. kalau nak sewa tapak jer di kenakan bayaran RM 25.(khemah sendiri) Kalau sewa dengan khemah sekali RM45. Kitorang tak sewa tapak khemah tapi just sewa tapak untuk buat BBQ. seorang kena caj RM 3.kami semua dalam lebih kurang 30 orang tak termasuk kanak-kanak. Sewa tempat BBQ dikenakan caj RM 30. kalau nak ikutkan, mahallah juga tapi disebabkan kemudahan toilet, lampu dan dekat dengan pantai tempat ni kira oklah....
AJK BBQ....penat nampak. bakar tu jangan sampai rentung.

Sambil makan-makan, aktiviti malam ni ialah penyampaian hadiah kepada pemenang sukaneka pagi tadi. Lupa pula nak bagi tahu. hamper-hamper ni dapat sponsor.Thanks to Pak Ngah Ayob dan Omar yang telah berusaha mencari sponsor. Tak lupa juga pada Mai yang telah sponsor sebahagian perbelanjaan beli hadiah ni. Jasamu ku kenang...

 Sebahagian pemenang acara Sukaneka dan Keluarga Bertuah (lucky draw)....tengah susun2 hadiah baru perasan ada 2 palastik bag hadiah tertinggal dalam kereta MyVi ku...Sorry tak sengaja. Potong stim betul....tapi tak pe,hadiah tu telahpun disampaikan sendiri kepada penerimanya sebaik tiba di Kuala Lumpur
 Bialalah saat-saat begini akan muncul kembali....Insyaallah..next year
Selesai makan, berposing-posing dan penyampaian hadiah, kami mula berkemas untuk pulang semula ke Apartment. Ayah dan Mak kitorang bawa balik naik kereta. Yang lain-lain jalan kaki jer sebab pantai dengan apartment tak jauh pun..Majlis malam tu tamat lebih kurang jam 11 malam.Yang bujang2, ada agenda tersendiri....apa lagi memancinglah...Anyway...semua orang happy sebab boleh dikatakan semua dapat hadiah. Terima kasih kepada Abang lang dan kak Lang yang sanggup tunggu sampai malam, join BBQ pada malam ni. Malam ni juga diorang berdua balik ke KL....

Selesai jer berkemas malam tu...aku yang keletihan sejak dari siang tadi terus terlena dibuai mimpi...Esok percutian kami akan berakhir....Rasa nak sambung lagi, tapi tak dapek nak menolong....cuti dah nak habis...hu..hu..hu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...