MY FAMILY....MY LOVE....MY HERO....

Saturday, 13 October 2012

Proud To Be A Teacher- Teachers Day In Memories

It's My Day......

Pejam-celik,pejam celik....dah 20 tahun aku mengabdikan diri dalam dunia pendidikan ini...kalau nak ikutkan dah 23 tahun, tapi aku sambung belajar untuk buat my first degree 3 tahun so campur tolak kira 20 tahun lah aku bergelar CIKGU @ IBU GURU @ "LAU SER" nama yang sering bermain di bibir anak-anak muridku....

Yang paling istimewanya...aku telah mengajar di SMJK Chong Hwa dari start aku posting, sambung belajar and than ditempatkan semula di sekolah yang sama....dari anak dara sampai mak dara aku di sekolah yang sama...alhamdulillah aku bahagia di sini with all my lovely friends...


Perkhidmatanku selama 20 tahun mendapat pengiktirafan daripada pihak Sekolah dan Ahli Lembaga Pengelola. Pada Sambutan hari guru tahun 2012, aku mendapat sijil Penghargaan dan wang tunai  sebanyak RM???? terharu kerana khidmat aku di sekolah ini dihargai sedemikian rupa....gembira dengan anugerah yang diterima....
Antara hadiah hari guru yang kuterima....thanks kepada semua pihak terutama my students yang sudi beri hadiah sebagai tanda menghargai jasa kami sebagai guru....
Bergambar dengan sebahagian hadiah-hadiah yang diterima....


Pada  sambutan Hari Guru peringkat sekolah sambutan yang dibuat secara sederhana tetapi meriah....especially persembahan dari guru-guru yang sporting....
Menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 20 Tahun Perkhidmatan di SMJK Chong Hwa...Terima Kasih kepada pihak Ahli Lembaga Pengelola SMJKCH kerana mengiktiraf perkhidmatan AKU di sini....

Barisan Pentadbir SMJK Chong Hwa....Terbaekkkk... dengan tema purple...Tuan Pengetua pun sporting bergambar...tak pakai baju purple tapi....tie purple untuk menepati tema sambutan...he..he..he..
Setiap tahun bila tiba Hari Guru kami akan diraikan oleh pihak Ahli Lembaga Pengelola dan PIBG dalam majlis lunch hi-tea di hotel atau restoran-restoran terpilih .Tahun ni kami diraikan di Nomad Sucasa Hotel & Spa Jalan Ampang...meriah uollsss dengan tema SEMARAK BOLLYWOOD rata-rata guru datang menepati tema...tapi ada juga yang pekak badak...Ada Aku Kisahhhh!!!
Taraaaa.....cantekkk tak akak...he.he..he...terpaksa bagi sokongan dengan Kelab Guru untuk menjayakan majlis ini....
Tabik Spring dengan 2 orang rakan pentadbir aku ni....sanggup pergi beli baju ala-ala bollywood ni semata-mata nak bagi sokongan dengan majlis sambutan Hari Guru ni... cayalah,,,,cantik pula Miss Loh dan Pn Chai dengan pakaian ni....


With My hero Tamil...Mr Chandran yang menang anugerah"King Of Bollywood" ...Peaceee Yo....
Dengan rakan -rakan seangkatan....enjoy sangat pada hari ini...kitorang sporting ambil bahagian dengan game merapu yang dianjurkan...wa....ka...ka...
Apasal pandang-pandang...me and Mr Lee berpasangan kena menari tarian bollywood dan kena menari spontan ikut rentak lagu yang dimainkan...ha..ha..ha...tak sanggup mak tengok gambar-gambar lain, dah kena "sensored" he..he..he...Anyway jangan terperanjat tau...kami pasangan yang menjuarai tarian bollywood spontan tu...kalau ada saper-saper yang nak buat show jemput lah kami ya?????
Tak ingat menang hadiah apa...so happy walaupun nilai hadiah tu taklah seberapa just for fun...Thanks miss Loh...
Kitorang menang beberapa hadiah termasuk hamper...lucky drawpun ada juga....rezeki....
Inilah sebahagian hadiah yang kami menangi....

Full dress akak...Ada cerita disebalik baju ni...Pada asalnya tak plan nak pakai baju ni..Ingatkan nak pakai biasa-biasa jer...tapi tak bestlah pula kan..so..aku ajak anak bujang aku merempit sampai ke Jalan Masjid India untuk beli baju Bollywood ni. Bajet harga tak lebih dari RM100.Alhamdulillah setelah tawaf kat beberapa kedai di Jalan Masjid India ni, akhirnya berjumpalah dengan baju ni yang agak colourfull dan secocok dengan badan akak....Nasib baik sampai juga kat Hotel ni sebab sebelum kami tiba di sini, kami kena kunci kat sekolah yang tak perasan yang aku dan Kak Shah masih ada dalam bilik...hu..hu..hu...nasib baik ada orang bukakan pintu grill. Kenangan yang tak akan aku lupakan.......

berposing dengan adik CT Hawa siap pegang-pegang belon lagi...so nice sebab warna warni....
Sesi Karaoke...Ferrie dengan Miss Loh kalau dapat mic...nyanyi tak hengatt orang lain...
From me & Ct Haslina with Love....Ina menang Ratu bollywood SMJK Chong Hwa...Aku tak menang...tapi menang gelak dengan menang gaya....ha..ha..ha...

Cewahh....ini posing apa ni...gedikz manja....menyampah akak...he..he..he..
Tak cukup posing berdiri...posing sampai duduk kat lantai...melampau minah ni....

Itulah cerita aku pada Hari sambutan "Teachers Day"...Sangat teruja bila jasa kami dikenang sebegini rupa. Walau apapun...bukan hadiah yang kami inginkan ...tetapi cukuplah sekadar mengingati kami dan menghormati kami sebagai insan bergelar pendidik.

"TERIMA KASIH CIKGU!!!!"





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...