MY FAMILY....MY LOVE....MY HERO....

Sunday, 21 October 2012

ENVIRO RUN 2012

Sambutan Minggu Alam Sekitar Malaysia Peringkat Kebangsaan 2012
- Ahad 21 Oktober 2012



Salam Uollss....kali ni aku nak cerita pasal Enviro Run 2012 yang telah berlangsung hari ni di Taman Tasik Titiwangsa. Acara larian ini mendapat sambutan dari semua golongan masyarakat dari pelbagai kategori iaitu dari kategori Junior sehinggalah kategori Veteran...

Dah lama aku tak ambil bahagian dalam acara-acara sedemikian. Kali terakhir aku ambil bahagian agak-agaknya dalam tahun 2001/2002...Tetiba pula tergerak hati nak masuk acara larian ni itupun bila tengok rakan -rakan adminku yang lain mendaftar untuk ambil bahagian..

Rasa tercabar pula...so terus daftar nama...(untuk suka-suka ok)...run for free oksygen'..Pada awalnya kemain ramailah kengkawan aku yang seangkatan daftar nak lari sama-sama...at last aku dengan Kak Shah jer...yang lain Nan Ado....
Aku ingatkan dah tak jadi nak ambil bahagian sebab respon dari kawan-kawan yang lain agak hampeh...Tapi awal-awal pagi kak Shah dah call kata jadi walaupun kakak aku yang sorang ni tak berapa nak sihat...Cayalah Kak Shah, semangat camnilah yang kita nak....ada semangat kesukanan yang tinggi...

Kami sampaipun dah nak pukul 7.00 pagi sebab parking tak ada so, kena parking jauh dekat dengan Restoran Nelayan...Kemudian kami terus buat pendaftaran untuk ambil baju dan no peserta...Aku mendaftar di bawah kategori Junior Veteran 36 hingga 45 tahun...dah hampir-hampir nak ke kategori veteran...he..he..he..Menunggu saat untuk dilepaskan. Sempat juga posing tu dengan anak-anak murid...Cayok...Cayok....
                    
                              
Akhirnya setelah berlari sejauh 5 km...aku berjaya menamatkan larian dalam kelompok 50 terbaik...tak tahu dapat no berapa...sampai garisan penamat pegawai yang bertugas hulur medal dan sijil...berbaloilah juga berlari walaupun rasa sampai nak semput nafas ni....
          
Penat memanglah penat...mana taknya, dengan tak pernah training, warm up pun tak buat betul-betul, tetiba terus nak berlari...Sib baik tak injured tapi siaplah...tak tahulah apa akan jadi bila bangun
pagi esok...He..he..he...
Tahniah juga buat rakan-rakan admin yang lain kerana turut berjaya menamatkan larian dikalangan kelompok terbaik....Chong Hwa BOLEH!!!!

Smile girls.....we are the winners
Wajah-wajah ceria setelah menamatkan larian..Kak Shah cakap posing  macam pasukan yang menang 4X 100 meter jer....

 Murid-muridku yang turut mengambil bahagian dalam acara larian ini, korang layan gambar-gambar kat bawah ni ya....layan......


Disamping dapat baju, setiap peserta yang mengambil bahagian diberikan goodies bag dari pihak penganjur yang di dalamnya mengandungi air kotak, air mineral, face towel dan cake sebagai kudapan.....yang menang...at least dapat medal dan sijil penyertaan. Pemenang 1-10 sahaja bagi setiap kategori akan memenangi sebuah basikal 'mountain bike"

Cuti hujung minggu kali ini dapat dimanafaatkan dengan berlari menghirup udara segar dan menghirup oksigen percuma yang tak payah dibayar...selain itu Acara-acara sedemikian dapat memupuk semangat perpaduan dikalangan anggota masyarakat tidak kira bangsa dan agama...

......PEMULIHARAAN ALAM SEKITAR TANGGUNGJAWAB BERSAMA....

"RAKYAT SIHAT ....NEGARA SEJAHTERA..."



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...