MY FAMILY....MY LOVE....MY HERO....

Wednesday, 9 May 2012

Upin & Ipin di Istana Budaya

7 Mei 2012 (Isnin)


Isnin lalu selepas bermesyuarat di Unit Suka JPWP....kami makan-makan di Cafe Istana Budaya yang terletak tidak berapa jauh dari Unit Sukan ni...Seberang Jalan jer...Time kitorang pergi tu dah masuk waktu lunch hour so ramailah pengunjung di Cafe ni...Tempat selesa, strategik...dan yang paling penting menu yang disediakan secara buffet sedap dan pelbagai termasuk juga dessert...memenuhi selera...

Sebenarnya yang aku nak cerita bukan pasal cafe ni...tapi pasal Upin,Ipin & The Gang berkampung di Istana Budaya untuk persembahan Teater...Tiket habis sokmo...kena booking dulu sebelum nak tengok teater ni.. Masa nak balik...kebetulan lalu di ruang legar masuk ke Panggung Istana Budaya ternampaklah patung-patung Upin & Ipin serta rakan-rakan di sini...Cantik pula gambar-gambar ni..He..he..he...sakan kitorang ambil gambar...


Kak Noor pun join sekaki...ambil gambar dengan Upin & Ipin serta rakan-rakan termasuk opahnya sekali...Kitorang ni bakal jadi opah-opah diorang untuk next series...Ha..ha..ha...ada ker orang yang nak ambil kitorang jadi pelakon teater...

Aku selalu tak dapat nak bezakan antara Upin dan Ipin...sekarang baru boleh cam...Upin yang ada toncet kat kepala manakala Ipin kepalanya botak licin...so cute...


Nilah muka Ipin...siap ada pondok sekali kat ruang legar ni...Yang belakang tu adalah tok Dalang . Gambaran yang digambarkan pada replika ni serupa dalam cerita kartun yang ditayangkan kat TV cantiklah...


Aku sempatlah berposing dengan 2 orang budak ni yang sama  besar dan memegang watak utama dalam cerita ni...Betul Tak? Betul...Betul...Betul....tag line yang semua budak-budak ingat dan jadi ikutan sampaikan cerita Upin dan Ipin ni sangatlah terkenal di Indonesia....


Gambar Ipin dan kawan-kawannya pendokong watak yang sama penting dalam teater ni....Kalau saper nak tengok, pergilah ke Istana Budaya...tapi tak tahulah sampai bila...budak-budak tentu seronok dapat tengok Upin & Ipin secara Live....

Aku sempat ambil gambar sambil tarik telinga si Ipin...Senyum lebar dia sebab kena tarik telinga dan gembiranya dia sebab ramai orang suka tengok watak mereka dalam cerita Upin dan Ipin. Dengarnya hari-hari full house...Kalau hujung minggu jangan ceritalah....


Actually aku sendiri tak pernah masuk ke panggung Istana Budaya ni, dan tak boleh gambarkan...camner keadaan dalam panggung tu...Insyaallah satu hari nanti aku akan masuk juga untuk menyaksikan persembahan teater di sini.....Bilalah agaknya....

Sampai sini dulu cerita Akak untuk kali ini nanti kita bersiaran lagi ya......Bye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...