MY FAMILY....MY LOVE....MY HERO....

Friday, 2 March 2012

Baby Baru Kami.....

28 February 2012 - SELASA

Dah lama tak update blog ni...kesibukan tugas menyebabkan aku tak ada masa nak bercerita...
Minggu ni jer macam-macam perkara berlaku...naik tensionpun ada juga...tapi kena cool kalau tak boleh sakit jiwa dibuatnya.....

Tanggal 28 Februari, hari yang paling bersejarah buat keluarga ku...kami menerima kehadiran orang baru dalam keluarga....Sangat teruja menanti kehadirannya

Tepat jam 4.47 petang, penantian kami berakhir dengan kelahiran seorang bayi lelaki seberat 3.01 kg. Alhamdulillah....Adikku Fifie selamat melahirkan Muhammad Irfan Rizqin setelah bertarung nyawa selama hampir 12 jam. Dr. terpaksa melakukan pembedahan kerana takut berlaku sesuatu yang tidak diingini..Tahniah Fifie...walaupun bertarung dengan kesakitan sebenarnya itu adalah nikmat sebenar seorang isteri bergelar ibu.

Aku sendiri dapat merasakan kesakitan yang dirasai walaupun dah hampir 13 tahun ianya berlalu....Anyway gembira sangat-sangat sebab dah lama tak dukung baby...

 Ala tomeyyy....tomeyy

 Lebih kurang pukul 6.15 barulah Fifie keluar dari bilik pembedahan dan terus dihantar ke wad. Lega rasanya dah selamat...

Ayah yang paling excited berkali-kali telefon aku bertanyakan khabar anak bongsunya...Atuk dapat lagi cucu lelaki ....he...he..he...cucu lelaki yang ke 19 dan cucu atuk yang ke 21.

 Cer....tengok kat belakang katil tu angka 21...secara kebetulan pula...cucu ke 21.he..he..he..
 Dah lama tak pegang baby....seronoklah pula....


Esoknya aku bawa ayah pergi ke HUKM tengok cucu....gembira rasanya Atuk menerima kehadiran cucu lelaki lagi....Senyum Atuk bila dapat dukung Muhammad Irfan Rizqin...

Atuk dapat kawan lagi......
Bertambahlah lagi anak sedara aku...Yang bestnya kalau jumpa dan berkumpul ramai-ramai riuh rendah dengan gelagat dan aksi masing-masing...Bilalah nak dapat anak pompuan lagi.....Tunggu dapat cucu kot...

Baru nak buka mata....Assalammualaikummmm
 Raiqal happy dapat kawan baru...
 Comelnya baby gegirl ni....kalau bagi kat aku kan ke best.....
Baby dan mama Fifie dahpun discaj ward....sekarang dah ada kat umah ayah dan mak. Rutin aku kali ni apa lagi kena mandikan babylah....dah lama tak pegang baby....takut ada....excitedpun ya juga....Semoga Fifie cepat sembuh dan Selamat Menempuh Tempoh Berpantang.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...